





طیبه سیاوشی شاه عنایتی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت، با یادآوری ابلاغ سیاستهای کلی خانواده از سوی مقام معظم رهبری در رابطه با ” بند حمایت حقوقی، اقتصادی و فرهنگی از خانوادههای با سرپرستی زنان و تشویق و تسهیل ازدواج آنها “، افزود: ابلاغ سیاست های کلی خانواده از سوی مقام معظم رهبری اتفاق مبارکی است زیرا به چنین سیاستهای فرادستی نیاز جدی احساس می شد از این رو با توجه به تاکیدات رهبری باید حمایت های حقوقی، اقتصادی و فرهنگی درستی را از زنان سرپرست خانوار برای بهبود وضعیت و کارآفرینی آنها داشته باشیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با بیان وجود ۳ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور، گفت: حدود یک میلیون از این قشر تحت پوشش بهزیستی و تعدادی هم تحت تحت پوشش کمیته امداد هستند البته این حمایت ها بیشتر نقدی بوده در حالی که باید به شیوه ای عمل شود که این زنان توانمند شود زیرا برخی از آنها سرپرستی یک تا ۳ فرزند را بر عهده داشته و برخی از آنها هم ازدواج نکرده و به تنهایی زندگی می کنند که تامین معیشت آنها نیاز به توجه جدی دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: هر چند دستگاههایی مانند معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سازمان بهزیستی، کمیته امداد، شهرداری و مراکز خیریه و سمن های مختلف اقداماتی را در حوزه کارآفرینی زنان سرپرست خانوار انجام می دهند ولی نبود بانک و مرکز اطلاعاتی جامع و همچنین وجود دستگاه های موازی و ناهماهنگی آنها موجب شده پوشش کامل حمایتی و نظارتی که به توانمندسازی آنها منجر شود به درستی شکل نگیرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم، افزود: از این رو نبود یک مرکز واحد حمایتی باعث شده این قشر از زنان نتوانند مهارت ها و امکانات لازم را برای کارآفرینی کسب کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون در سطح ملی فعالیت اساسی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار انجام نشده است، تصریح کرد: البته در کارهای اقتصادی پایلوت های زیادی برای بانوان تعریف شده که در صورت موفقیت میتوان آنها را در سطح ملی برای زنان سرپرست خانوار پیاده سازی کرد اما متاسفانه تاکنون فعالیت اساسی در سطح ملی برای حمایت از این قشر نشده است.
نایب رئیس فراکسیون زنان در مجلس دهم، افزود: هر چند برخی نیازهای اقتصادی زنان سرپرست خانوار از سوی دستگاه ها رفع و همچنین به مشاغلی مانند مشاغل آشپزی و صنایع دستی توجه شده اما باید دید که این مشاغل خانگی چه سهمی از مشاغل کشور را ایفا و آیا این فعالیتها به شکل واحد هستند؟ زیرا به درستی مشاهده میکنیم اکثر این زنان برای تامین معیشت، مشاغل خانگی گوناگونی را مدیریت میکنند اما وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاعات درستی از میزان این قشر و فعالیت های آنها ندارد.
سیاوشی شاه عنایتی با بیان اینکه برای بهبود وضعیت زنان سرپرست خانوار باید به مشاغل خانگی آنها در قالب تعاونی توجه شود، یادآور شد: با توجه به اینکه موفق ترین شکل مشاغل خانگی هدایت مشاغل در قالب تعاونی ها است از این رو بهتر است به فعالیت های حوزه زنان سرپرست خانوار در قالب تعاونی توجه شده تا وضعیت زندگی این قشر روند مطلوب تری به خود بگیرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامهشر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با توجه به ابلاغ سیاست های کلی خانواده از سوی مقام معظم رهبری می توان در سطح ملی طرح هایی را جهت مهارت آموزی زنان سرپرست خانوار تدوین کنیم که در این راستا معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و همچنین بخش خصوصی اقداماتی برای مهارت آموزی این قشر انجام داده اند، در کنار این در برنامه ششم توسعه هم تلاش شده حمایت ها و همچنین مرکز اطلاعات جامع هم دیده شود که تاثیر مثبتی در وضعیت اقتصادی و اجتماعی آنها دارد.
نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: می توان با تقویت توانایی های زنان سرپرست خانوار در چارچوب مشاغل خانگی و کارآفرینی در ابعاد مختلف از شیوع آسیب های اجتماعی که نتیجه مشکلات اقتصادی خانواده است جلوگیری کرد؛ امیدواریم با قوانین مناسب که بر اساس سیاست های کلان خانواده تصویب می شود در سال های آتی بتوان حمایت های لازم را از آنها به عمل آوریم.