





به گزارش کافه حقوق، شهید موسی نوری در ۱۲ فروردین ماه سال ۱۳۵۵ در خانوادهای مذهبی ساکن زاهدان متولد شد، پدر وی که از معتمدین محل و کاسبین خوش نام و با انصاف بود که بیش از سی سال در مغازه خوار و بارفروشیاش به فعالیت پرداخت و مادرش در کنار خانهداری کمک حال همسرش بود.
وی دو برادر و پنج خواهر دارد که تمام خواهران و برادران به لطف خدا و تلاش و زحمات شبانه روزی پدر و مادر ادامه تحصیل داده و دارای تحصیلات عالیه هستند.
شهید نوری در سال ۱۳۷۳ با کسب رتبه شش کنکور در رشته حقوق وارد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان شد و پس از فراغت از تحصیل در مقطع کارشناسی حقوق، مدتی با سازمان بازرسی کل کشور همکاری کرد و سپس بعنوان کارمند دادگستری مدتی را در شهرستان ایرانشهر مشغول بود تا اینکه در سال ۱۳۸۲ علاوه بر وکالت در آزمون قضاوت نیز پذیرفته شد و با توجه به علاقه شدید به پیشرفت تحصیلی و افزایش آگاهیهای حقوقی در رشته حقوق جزا و جرمشناسی در مقطع کارشناسی ارشد در مهر ماه ۱۳۸۹ پذیرفته شد و این مقطع تحصیلی را با کسب نمره ممتاز فارغالتحصیل شد.
قدم نهادن در مسیر عدالت کاری بس دشوار است
وی با وجود اینکه میدانست قدم نهادن در مسیر عدالت و قضاوت کاری بس دشوار است و همتی والا میطلبد. این مسیر را انتخاب کرد چرا چون در خانواده ای متعهد و دین دار به دنیا آمده و بر سر سفره رزق حلالی که پدر به خانه اورده بزرگ شده بود و برای او قضاوت منیری بود که تنها با اقتدا به مولایش امیرالمؤمنین(ع) میتوانست با آنچه از تعهد و ایمان بر دوشش بود به سرانجام برساند.
وی بعد از مدتی به دلیل صداقت، پشتکار و شجاعت در رسیدگیها به سمت دادستانی هیرمند منصوب و از آنجا نیز پس از دو سال خدمت صادقانه و قاطعانه در مهر ماه ۱۳۹۱ در سمت دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زابل مشغول به خدمت شد و در آنجا به عضویت سازمان بسیج حقوقدانان در آمد و از فعالین این سازمان در استان سیستان و بلوچستان بود.
و در روز چهارشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۲ هجری شمسی مصادف با دوم محرم الحرام ۱۴۳۵ هجری قمری در ساعت هفت و چهل و پنج دقیقه صبح دادستان غیور، مقتدر، پرتلاش، سردار عدالت، حقوقدان بسیجی حاج موسی نوری قلعهنو به همراه راننده خود مهدی مرئی در مقابل بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) زابل توسط اشرار مسلح ترور و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
اما از آنجایی که خون شهدا پایمال نمیشود، دو هفته بعد از شهادت دادستان زابل روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه از دستگیری اعضای تیم ترور دادستان زابل طی یک عملیات پیچیده اطلاعاتی خبر داد و سرانجام در تاریخ شش اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ با حضور خانواده معظم شهدا، جمع کثیری از مردم و مسئولان استان سیستان و بلوچستان سه تن از عاملان ترور دادستان زابل در همان مکان شهادت دادستان زابل و همراهش در ملاءعام اعدام شدند.
شهید نوری دغدغه ای جز اجرای عدالت نداشت
در همین رابطه رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه شهید نوری دغدغه ای جز اجرای عدالت نداشت، اظهار کرد: این شهید بزرگوار در مبارزه با جرم و جنایت از روحیهای خستگیناپذیر برخوردار بود.
حجت السلام ابراهیم حمیدی ادامه داد: شهید نوری دادستانی شجاع و مسئولیتشناس بود و بر قوانین و مقررات حقوقی تسلط کاملی داشت و از این نظر الگویی برای جامعه حقوقدانان به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه ایمان و تقوا از جمله ویژگیهای منحصر به فرد وی بود، افزود: شهید نوری در همه حال به دنبال حل مشکلات مردم منطقه بود و اعتقاد راسخی به بحث مبارزه با مواد مخدر داشت به طوری که مبارزه با مواد مخدر را یکی از ضروریات برای جامعه میدانست.
گفتنی است که شهید نوری در سال ۱۳۸۰ ازدواج کرد که حاصل آن یک پسر ۴ساله به نام محمدپارسا است که دقیق یک هفته مانده به تولد یک سالگی اش آغوش گرم پدر رابرای همیشه از دست داد.
قاطعیت و عدالتطلبی از خصوصیات اخلاقی شهید
در ادامه همسر این شهید بزرگوار در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: قاطعیت و عدالتطلبی که از خصوصیات اخلاقی شهید نوری بود.
منیر جدید السلام با بیان اینکه شهادت تنها سند افتخاری است که به دست هر کسی داده نمیشود، ادامه داد: با توجه به موقعیت شغلی و محل خدمت وی هرگز لحظهای را به یاد ندارم که همسرم ترسیده باشد یا تعللی در ادامه راهش نشان دهد.
وی با بیان اینکه خون شهیدانی چون همسرم مسیر عدالتطلبی را بیمه کرده است و افزود: دشمنان نظام و انقلاب بدانند اگر بخواهند با این کارها به مسیر عدالتطلبی جمهوری اسلامی ایران و عدالتطلبی دستگاه قضایی و عدالتطلبی فرزندان پاک این سرزمین لطمه بزنند به هیچ عنوان موفق نخواهند شدبلکه این رفتار آنها یقیناً باعث میود قاضیان ما به پاسداری از این خون، در برخورد با خلافکاران و اشرار مصممتر برخورد کنند.